Sisteme de asigurari de sanatate in Germania

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

 

1.Sistemul de asigurări de sănătate de stat (Gesetzliche Krankenversicherung (GKV) / Krankenkasse):
Este cel mai frecvent dintre sistemele de sănătate german, cu o pondere de 88% in sistemele de asigurari de sănătate fata de 9% cat detine sistemul de asigurare privat. Sistemul de asigurări de sănătate de stat se bazează pe contributii raportate la venitul brut (în jur de 14% ), fără costuri suplimentare, soţul / soţia sau partenerul dvs. şi, până la o anumită vârstă, copiii dumneavoastră sunt acoperite de asigurare dvs. - cu condiţia ca venitul lor colectiv să nu depăşească 340 de euro pe lună şi sa nu aiba asigurare proprie.
Cele mai populare asigurări de sănătate de stat sunt AOK, BEK, BKK, DAK şi KKH. Din anul 1996, oricine este liber să aleagă între diferitele sisteme ale asigurărilor de stat.
Compania de asigurare va emite un card de asigurări de sănătate, care trebuie să-l aveti la dvs. ori de câte ori vizitaţi un medic, medic dentist sau de specialitate.

 
 2.Sistemul de asigurări de sănătate privat
(Private Krankenversicherung (PKV) / Privatkasse):
Optati pentru sistemul privat dacă vă calificaţi pentru a fi acceptati in acest sistem (angajaţi cu un venit de mai mult de 40.500 euro/an, care desfăşoară activităţi independente, etc). Dacă vă permiteti să aveti o asigurare privata de sanatate, atunci ar trebui să comparati avantajele şi dezavantajele celor două sisteme înainte de a lua decizia finala. După ce ati optat pentru excluderea din sistemul de asigurări de stat, este aproape imposibil să reveniti in sistemul de stat.
Contribuţiile de asigurări private de sănătate se bazează pe profiluri de risc individual, nu pe venit. Persoanele în vârstă şi grupurile de risc plateasc, în general, contributii mai mari. Aceasta se datorează unui calcul al costului mediu pentru tratament medical pentru diferite grupuri.
Sistemele private de asigurări de sănătate asigura o acoperire mai extinsa, inclusiv opţiunea de spitale private sau semi-privat, terapii alternative (cum ar fi acupunctura si tratamente pe bază de plante), ochelari si lentile de contact şi alte tratamente care nu pot fi disponibile în cadrul sistemului de stat. Asigurarile private nu solicita co-plăţi suplimentare (Zuzahlungen) pentru medicamente şi tratament ca în sistemul de stat.
 
Dacă sunteţi asigurat prin sistemul de stat, plătiţi doar o taxă nominală de tratamente şi medicamente, deoarece acestea sunt plătite direct de către compania dumneavoastră de asigurări. Dacă aveti o asigurare privata, plătiţi taxele şi costurile medicamentelor, si trimiteti chitanţele companiei dvs. de asigurări pentru rambursare.

 
Asigurarea de sănătate este obligatorie pentru toţi angajaţii şi studenţii din Germania, aşa că nu veţi putea începe să lucrati sau să studiati fără ea. Daca veti lucra ca medici in Germania veti beneficia si de asigurare pentru malpraxis. Un acord UE garantează tratamente medicale gratuite pentru cetăţenii UE, în Germania.
 

Totusi, este bine sa aveti si o asigurare de raspundere civila pentru pagube aduse tertilor, plus o asigurare de asistenta juridica.

Va pot scuti de multe neplaceri.

Vezi si :

 

Real time web analytics, Heat map tracking